In 1950 werd de GSRO opgericht. Toch was dat in die tijd niet de enige belangwekkende gebeurtenis. Ook de Zuiderzeewerken kwamen namelijk in die tijd tot stand. In 1950 was de Afsluitdijk al bijna 20 jaar gesloten en de Noordoostpolder al drooggevallen. In de jaren ’50 en ’60 werd verder gewerkt aan de inpoldering van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland.


Als je niet op een paar jaar kijkt, zijn de GSRO en de Zuiderzeewerken dus ongeveer even oud. Dat de GSRO nog altijd springlevend is, weten we. Maar hoe staat het met het nieuwe land tussen de dijken? Dit onderzoeken we tijdens deze boeiende dagexcursie!Tijdens onze excursie bezoeken we ’s ochtends Lelystad. We gaan bekijken hoe het deze stad vergaat, 51 jaar nadat de eerste bewoners zich hier vestigden. Wat is gegaan zoals gepland en wat niet? Bleek het allemaal zo maakbaar als werd gedacht? Op welke manier beweegt de stad mee met maatschappelijke en demografische ontwikkelingen? En wat brengt de toekomst naar verwachting?

’s Middags verkennen we het landschap van de Flevopolder en Noordoostpolder. We doen daarbij enkele landschaps kunstwerken aan, die in het kader van Land Art in het polderlandschap zijn geplaatst. Ook staan het dorp Nagele en Schokland op het programma, twee dorpen die samen zeer sterk symbool staan voor het wel en wee van het nieuwe land tussen de dijken.


Programma 6 juli

 

  • Busreis Arnhem – Lelystad (opstappen in Arnhem en Apeldoorn, vertrektijd Arnhem 7.45)
  • Presentatie bij gemeente Lelystad, excursie stadshart en kustzone

Lunch

  • Het niet-stedelijke Flevoland: landschap, dorpen en natuur

Borrel en diner

  • Terugreis naar Arnhem (via Apeldoorn, 21.30 terug)

Kosten

De kosten voor deze excursie bedragen € 30,00 voor GSRO-leden en € 40,00 voor niet-leden. Daarbij zijn busreis, lunch en diner (incl. 1 consumptie) inbegrepen.

AANMELDINGSFORMULIER EXCURSIE 6 JULI 2018

Ja, natuurlijk ga ik op vrijdag 6 juli graag mee naar Flevoland!

Voor- en achternaam:

 

Straat en huisnummer:

 

Postcode, plaats:

 

Telefoonnummer / mobiel nummer:

 

e-mailadres:

 

Ik wil graag opstappen in:

(aankruisen wat van toepassing is)

¨    Arnhem (station NS)

¨   Apeldoorn (Carpoolplaats Beekbergen)

Dieetwensen:

 

Overige opmerkingen / bijzonderheden:

 

Aanmelden kan tot en met woensdag 20 juni door dit formulier volledig in te vullen en te mailen naar Tim Strikers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Betaling deelnamekosten:

Indien u GSRO-lid bent, dient u € 30,00 over te maken naar NL78 INGB 0000 989374 t.n.v. de GSRO

Vermeld daarbij ‘Aanmelding GSRO-excursie 2018’ gevolgd door uw naam.

Indien u géén GSRO-lid bent, dient u € 40,00 over te maken naar NL78 INGB 0000 989374 t.n.v. de GSRO. Vermeld daarbij ‘Aanmelding GSRO-excursie 2018’ gevolgd door uw naam.

Uw aanmelding is volledig na ontvangst van het ingevulde aanmeldingsformulier én ontvangst van de verschuldigde deelnamekosten.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Tim Strikers, namens het bestuur van de GSRO verantwoordelijk voor de organisatie. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 06 3028 2727

Excursies

Jaarlijkse excursie

Elk jaar organiseert de GSRO een dag-excursie, voor het begin van de zomer-vakantie.

Een prima gelegenheid voor de leden, maar ook voor niet-leden, om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Én om "bij te scholen" door een dag lang tijd te besteden aan een onderwerp in een voor "Ruimtemakers" relevant thema.

Voor 2020 is, gezien de uitbraak van het corona-virus, de excursie helaas komen te vervallen.

De GSRO twittert

Volg nieuws uit de vakwereld en over Oost Nederland via onze twitter tijdlijn hieronder:

Doel

Het belangrijkste doel van de GSRO is om ervaringen te kunnen uitwisselen onder vakgenoten werkzaam in de ruimtelijk inrichting. Tijdens de bijeenkomsten wordt een actueel onderwerp voor het voetlicht geplaatst. De onderwerpen betreffen het brede vakgebied van de ruimtelijke ordening en ruimtelijke inrichting. De uitwisseling van praktische en theoretische ervaringen tussen vakgenoten vormt een belangrijk aspect.

Leden

Het ledenbestand van de GSRO bestaat uit architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, economen, landbouwkundigen, sociaalgeografen, planologen, verkeerskundigen, recreatiedeskundigen en juristen in de publieke of private sector. De GSRO heeft een klein bestuur dat de dagelijkse gang van zaken regelt.

GSRO