Bijeenkomsten 2019

fietsexcursie Zwolle BNSP GSRO

Hieronder lees je over het programma van de GSRO bjieenkomsten in 2019. Schrijf de data gerust alvast in de agenda. Aan enkele programma-onderdelen wordt nog gewerkt, dus houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates. De GSRO leden ontvangen vanzelfsprekend voorafgaand aan de bijeenkomst de uitnodiging via e-mail.

Naast onderstaand programma laat De Ruimtemakers-Oost.NL zich graag uitnodigen door gemeenten of andere partijen om mee te denken als zij ergens mee worstelen. Het netwerk van Ruimtemakers Oost.NL (de GSRO) bestaat uit verschillende vakdisciplines zodat we, ongehinderd door voorkennis, een friise blik op een situatie kunnen werpen. Wil je meer weten over deze mogelijkheden, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook niet leden van de GSRO zijn van harte welkom op de bijeenkomsten. Je geeft je dan op als introducé.


20 februari 2020

de jaren ‘90  Knooppunt Arnhem - Nijmegen

anno Nu:Park Lingezegen.

21 November

Bijeenkomst over stadsvernieuwing. Op 21 november worden twee recente voorbeelden besproken uit Nijmegen (Waterkwartier en Kolpingbuurt), waar energietransitie, sociale versterking en (steden)bouwkundige vernieuwing een grote rol hebben gespeeld, in combinatie met bewonersparticipatie.

Programma

17:00-18:00       rondwandeling door de Kolpingbuurt (optioneel) vanaf De Inloop onder leiding van Martin-Paul Neys

18:00                mogelijkheid voor soep met broodjes

18:30                inleiding jaren 70 Stadsvernieuwing door Sofia

18:45-19:30      presentatie Waterkwartier door Mechtild Linssen

19:45-20:30      presentatie Kolpingbuurt door Martin-Paul Neys

Na afloop is er tijd voor een borrel!

De bijeenkomst is in wijkcentrum De Inloop, Kolpingstraat 10, 6532 WP Nijmegen (in de Kolpingbuurt).  Meld je aan voor deze bijeenkomst via Arjan van der Laan (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2 Oktober

De Nieuwe Es

Herontwikkeling de Hengelose Es

De Hengelose Es is een bijzondere wijk, in deze naoorlogse flatwijk, ontworpen door Van Broek en Bakema vindt een ingrijpende herstructurering plaats.

In het kader van het 70 jarige bestaan van de GSRO organiseren wij een lezingenreeks, waarin wij onderwerpen uit het GSRO archief koppelen aan een actualiteit. Op 2 oktober vindt de tweede bijeenkomst in deze reeks plaats.

Lees meer

11 December

de jaren ‘80: Omgevingskunst.

anno Nu: Blauwe Golven Arnhem die ter discussie staan.

Excursies

70 Jaar GSRO

De GSRO twittert

Volg nieuws uit de vakwereld en over Oost Nederland via onze twitter tijdlijn hieronder:

Doel

Het belangrijkste doel van de GSRO is om ervaringen te kunnen uitwisselen onder vakgenoten werkzaam in de ruimtelijk inrichting. Tijdens de bijeenkomsten wordt een actueel onderwerp voor het voetlicht geplaatst. De onderwerpen betreffen het brede vakgebied van de ruimtelijke ordening en ruimtelijke inrichting. De uitwisseling van praktische en theoretische ervaringen tussen vakgenoten vormt een belangrijk aspect.

Leden

Het ledenbestand van de GSRO bestaat uit architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, economen, landbouwkundigen, sociaalgeografen, planologen, verkeerskundigen, recreatiedeskundigen en juristen in de publieke of private sector. De GSRO heeft een klein bestuur dat de dagelijkse gang van zaken regelt.

GSRO