Bijeenkomsten 2019

fietsexcursie Zwolle BNSP GSRO

Hieronder lees je over het programma van de GSRO bjieenkomsten in 2019. Schrijf de data gerust alvast in de agenda. Aan enkele programma-onderdelen wordt nog gewerkt, dus houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates. De GSRO leden ontvangen vanzelfsprekend voorafgaand aan de bijeenkomst de uitnodiging via e-mail.

Naast onderstaand programma laat De Ruimtemakers-Oost.NL zich graag uitnodigen door gemeenten of andere partijen om mee te denken als zij ergens mee worstelen. Het netwerk van Ruimtemakers Oost.NL (de GSRO) bestaat uit verschillende vakdisciplines zodat we, ongehinderd door voorkennis, een friise blik op een situatie kunnen werpen. Wil je meer weten over deze mogelijkheden, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook niet leden van de GSRO zijn van harte welkom op de bijeenkomsten. Je geeft je dan op als introducé.


27 Februari

Save the date!   GSRO-avond Deventer – Raambuurt en Sluiskwartier, woensdag 27 februari 2019, 18.00uur !
Hanzestad Deventer staat bekend om haar historische binnenstad. Naast de vele Rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten herbergt de stad echter ook ander type erfgoed dat bijdraagt aan de identiteit van de stad. Eén van de gebieden waar de afgelopen jaren flink in is geïnvesteerd is de Deventer Raambuurt.

Lees meer

25 April

Operatie Steenbreek samen met @OpSteenbreek gemeenten in Gelderland en Overijssel?

9 Oktober

jaren ‘60: Woonwijken - Presikhaaf, Dukenburg, Hengelose Es.

anno Nu: Herstructurering Hengelose es

11 December

de jaren ‘80: Omgevingskunst.

anno Nu: Blauwe Golven Arnhem die ter discussie staan.

28 Maart

VITALE VAKANTIEPARKEN,

Vakantieparken op de Veluwe, GSRO bijeenkomst 28 maart 19.00 uur

Stadhuis Harderwijk

Het ongeoorloofde gebruik van vakantieparken is in veel Gelderse gemeenten een groot probleem. Permanente bewoning komt op veel parken voor, naast veel andere onwettelijke activiteiten. Gemeenten hebben dit probleem jarenlang niet aangepakt. Nu hebben elf gemeenten op de Veluwe , samen met de provincie, het voortouw genomen om tot een goede aanpak te komen. Een aanpak die vanuit het hele land met belangstelling wordt gevolgd, want deze problemen spelen ook in andere provincies .  

De wervende, formele, doelstelling van ‘Vitale vakantieparken’ is het realiseren van een divers en kwalitatief goed aanbod van vakantieparken, maar feitelijk was de belangrijkste drijfveer van het project om misstanden aan te pakken.

Om een idee te geven van de omvang van deze opgave: er zijn in de elf gemeenten die op de Veluwe deelnemen aan het programma Vitale Vakantieparken bijna 500 vakantieparken. Alleen al in de gemeente Ede zijn er meer dan 70, in de gemeente Ermelo zelfs bijna 100. Gemiddeld telt een park zo’n vijftig wooneenheden. Dat er op veel parken wat mis is staat vast, maar het valt niet mee om daar zicht op te krijgen; het gaat vaak om afgelegen locaties in het buitengebied, waar bewoners zichzelf en hun activiteiten eenvoudig aan controle kunnen onttrekken.

Kortom: het betreft hier een problematiek, die veelal aan het oog onttrokken wordt maar waar veel mensen vaak op onaangename wijze mee geconfronteerd worden. Wat kan hier aan gedaan worden en op welke barrières stuit je wanneer je verbetering wil aanbrengen?

Kom uw kennis over deze problematiek opfrissen en doe mee aan de discussie over de mogelijke oplossingsrichtingen.

Lees meer

16 Mei

Brakkenstein, nieuw klooster.

5 September

jaren ‘50: Het Platteland – bestemmingsplan buitengebied.

anno Nu: leegstand, functieverandering. Milieu.

12 November

jaren ‘70: Stadsvernieuwing – benedenstad Nijmegen – Klarendal Arnhem.

anno Nu: Kerckebosch Zeist, of Modekwartier Klarendal, of kleinere plaats in de regio.

Excursies

Het Ruhrgebied

 

 Ruimtemakers-Oost/GSRO 2019
Vrijdag 14 juni 2019
Dwalen door een steeds weer verrassend Ruhrgebied

De GSRO twittert

Volg nieuws uit de vakwereld en over Oost Nederland via onze twitter tijdlijn hieronder:

Doel

Het belangrijkste doel van de GSRO is om ervaringen te kunnen uitwisselen onder vakgenoten werkzaam in de ruimtelijk inrichting. Tijdens de bijeenkomsten wordt een actueel onderwerp voor het voetlicht geplaatst. De onderwerpen betreffen het brede vakgebied van de ruimtelijke ordening en ruimtelijke inrichting. De uitwisseling van praktische en theoretische ervaringen tussen vakgenoten vormt een belangrijk aspect.

Leden

Het ledenbestand van de GSRO bestaat uit architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, economen, landbouwkundigen, sociaalgeografen, planologen, verkeerskundigen, recreatiedeskundigen en juristen in de publieke of private sector. De GSRO heeft een klein bestuur dat de dagelijkse gang van zaken regelt.

GSRO