Bijeenkomsten 2019

23 augustus (Let op !! ipv 2 september)

Save the date: 23 augustus GSRO bijeenkomst over schaalvergroting in een kleinschalig landschap

Ter ere van het 70 jarige bestaan van de GSRO organiseren wij een lezingenreeks, waarin wij onderwerpen uit het GSRO archief koppelen aan een actualiteit. Op 23 augustus vindt de eerste bijeenkomst plaats.

Datum: vrijdag 23 augustus

Tijd: van 14:00 tot 17:00

Locatie: De Haarbroekse Vijvertuin, Harfsensesteeg 40, 7217 MH Harfsen

           

Mono-functionaliteit en schaalvergroting

In de jaren '50 hield de GSRO zich bezig met het bestemmingsplan voor het agrarisch gebied. De leden van de studiekring pleitten toen vooral voor mono-functionaliteit en schaalvergroting. Tegenwoordig veroorzaken juist die mono-functionaliteit en schaalvergroting uitdagingen voor het landelijke gebied.

In de regio Lochem-Laren is op dit moment een project gaande over grootschalig boeren in een kleinschalig landschap. Ze hanteren een casco-benadering, waarbij wordt bepaald welke landschapselementen veiliggesteld moeten worden en welke eventueel zouden kunnen wijken voor schaalvergroting. Er is ook sprake van verplaatsing van landschapselementen die sneuvelen.

Programma

14:00 Ontvangst met koffie en thee

14:30 Welkom en intro over de jaren '50 door Sofia Opfer

14:45 Inleiding over landbouw in de regio door Hennie Mones (Kadaster)

15:30 Presentatie over het casco-project door Gerard de Ruiter, rentmeester NVR

16:30 Wandeling door het gebied

16:30 Afsluitende borrel

Aanmelden

Meld je aan voor deze bijeenkomst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wil je carpoolen, of heb je nog plek in de auto? Geef dat dan aan bij je aanmelding.

 

Excursies

Jaarlijkse excursie

Elk jaar organiseert de GSRO een dag-excursie, voor het begin van het zomerreces.

Een prima gelegenheid voor de leden, maar ook voor niet-leden, om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

√Čn om "bij te scholen" door een dag lang tijd te besteden aan een onderwerp in een voor "Ruimtemakers" relevant thema

De GSRO twittert

Volg nieuws uit de vakwereld en over Oost Nederland via onze twitter tijdlijn hieronder:

Doel

Het belangrijkste doel van de GSRO is om ervaringen te kunnen uitwisselen onder vakgenoten werkzaam in de ruimtelijk inrichting. Tijdens de bijeenkomsten wordt een actueel onderwerp voor het voetlicht geplaatst. De onderwerpen betreffen het brede vakgebied van de ruimtelijke ordening en ruimtelijke inrichting. De uitwisseling van praktische en theoretische ervaringen tussen vakgenoten vormt een belangrijk aspect.

Leden

Het ledenbestand van de GSRO bestaat uit architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, economen, landbouwkundigen, sociaalgeografen, planologen, verkeerskundigen, recreatiedeskundigen en juristen in de publieke of private sector. De GSRO heeft een klein bestuur dat de dagelijkse gang van zaken regelt.

GSRO