Sofia Opfer

Arnhem aan de IJssel

Arnhem aan de IJssel
Arnhem ligt aan de Rijn. Op de Rijnkade kun je flaneren, Turkse pizza eten en naar het vuurwerk kijken op Koninginnendag. Je hebt de wereldberoemde ‘brug te ver’ en aan de overkant ligt Arnhem Zuid. Maar Arnhem ligt ook aan de IJssel. Je hoort er nooit iemand over, maar ergens achter Presikhaaf stroomt hij toch echt. Arnhem is al 500 jaar op de Rijn georiënteerd. Pas bij de naoorlogse uitbreidingen is de stad haast per ongeluk met haar rug op de IJssel gestuit.

b2ap3_thumbnail_ArnhemIJssel02.jpg

Het valt niet mee om vanuit de bebouwde kom de IJssel te bereiken. Je moet eerst om een ingewikkeld verkeersplein heen, onder een poortje door, vervolgens oppassen dat je niet het bedrijventerrein opgaat en tenslotte met een bruggetje de Provinciale weg over, om eindelijk op de dijk terecht te komen. Binnendijks staan twee oude boerderijen, buitendijks ligt een grazige uiterwaarde. Naast verkeersgeruis klinken er Grutto’s en Scholeksters. Ik wilde eigenlijk naar de kop van de IJssel, maar dat is duidelijk niet de bedoeling. Het pad richting IJsselkop wordt gemarkeerd door drie verbodsborden en een slagboom.

b2ap3_thumbnail_ArnhemIJssel01.jpg

Tien jaar geleden is er aan de voet van de dijk een bedrijventerrein aangelegd dat nu nog voor een groot deel onbebouwd is. Tussen een bouwmarkt en kantoorpanden staan pony’s. Een groep mannen speelt met modelvliegtuigjes. De oude vuilnisbelt is met gras bekleed en voorzien van billboard in de vorm van een edelhert. Achter de witte zuivelboerderij steekt een Mc Donalds bord de lucht in.

Arnhemse woningcorporatie hoeft woning niet te bez...
Gebiedsontwikkeling moet kloven overbruggen

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 23 januari 2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.ruimtemakers-oost.nl/

Excursies

Jaarlijkse excursie

Elk jaar organiseert de GSRO een dag-excursie, voor het begin van de zomer-vakantie.

Een prima gelegenheid voor de leden, maar ook voor niet-leden, om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Én om "bij te scholen" door een dag lang tijd te besteden aan een onderwerp in een voor "Ruimtemakers" relevant thema.

Voor 2020 is, gezien de uitbraak van het corona-virus, de excursie helaas komen te vervallen.

De GSRO twittert

Volg nieuws uit de vakwereld en over Oost Nederland via onze twitter tijdlijn hieronder:

Lid worden

De GSRO organiseert zo'n 10 bijeenkomsten per jaar. Kennisuitwisseling en netwerken zijn dan allebei belangrijke onderdelen. Tijdens een broodje voorafgaand aan de bijeenkomst kom je oude en nieuwe bekenden tegen.

Lid worden kost slechts € 40,- per jaar en staat open voor vakgenoten die iets hebben met Oost Nederland. Word ook lid door het formulier in te vullen. Óf stuur een mailtje naar info@gsro.nl om meer informatie op te vragen.

Word nu lid

 

Doel

Het belangrijkste doel van de GSRO is om ervaringen te kunnen uitwisselen onder vakgenoten werkzaam in de ruimtelijk inrichting. Tijdens de bijeenkomsten wordt een actueel onderwerp voor het voetlicht geplaatst. De onderwerpen betreffen het brede vakgebied van de ruimtelijke ordening en ruimtelijke inrichting. De uitwisseling van praktische en theoretische ervaringen tussen vakgenoten vormt een belangrijk aspect.

Leden

Het ledenbestand van de GSRO bestaat uit architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, economen, landbouwkundigen, sociaalgeografen, planologen, verkeerskundigen, recreatiedeskundigen en juristen in de publieke of private sector. De GSRO heeft een klein bestuur dat de dagelijkse gang van zaken regelt.

GSRO