Bijeenkomsten 2018

Hessenberg Nijmegen

[Hessenberg Nijmegen GSRO bijeenkomst]

GSRO avondexcursie De Hessenberg (Nijmegen)

22 september 2010

Project
Het voormalige Gelderlanderterrein, in de historische binnenstad van Nijmegen tussen de Hezelstraat en het Kronenburgpark, is getransformeerd tot een prachtige binnenstedelijke locatie; De Hessenberg. De Hessenberg biedt plaats aan 140 huurappartementen, 46 koopappartementen en 3 stadswoningen. Daarnaast is er ca. 1.000 m2 winkelruimte beschikbaar en zijn er onder de nieuwbouw ongeveer 232 parkeerplaatsen en een verdiepte fietsenstalling gerealiseerd.

De Hessenberg is een unieke locatie rondom het monumentale Weeshuis, met veel hoogteverschil, waarbij rekening is gehouden met zijn ligging in het centrum van Nijmegen. Zo zijn de contouren van de verdwenen kloosters opgenomen in de pleinen tussen de woningen. Ook wordt er in de toekomstige woonwijk een historische sfeer gecreƫerd door middel van smalle straatjes en het gebruik van historiserende materialen als baksteen en stucwerk.

Op woensdagavond 22 september zullen wij ter plaatse gaan kijken hoe deze locatie is geworden. Tevens zullen wij van de gemeente Nijmegen een toelichting krijgen over deze binnenstedelijke transformatie.

Programma
18.00 uur: start Stadhuis Nijmegen (Korte Nieuwstraat 6, postcode 6511 PP)
18.00 uur: broodjes en soep
18.15 uur: presentatie over het plan de Hessenberg. Na de presentatie gaan we te voet naar de locatie. (Bij slecht weer of voor een eventuele
nabespreking keren we eventueel nog terug naar het stadhuis).

22.00 uur: sluiting

De presentaties worden gegeven door: Kees Teeken (stedenbouwkundige) en Mieke Smit (cultuurhistorie en archeologie).

Excursies

Het Nieuwe Land

 

 

Dag-excursie Ruimtemakers-Oost/GSRO 2018
Vrijdag 6 juli 2018
Nieuw land tussen de dijken: 7 decennia maakbaar landschap

 

Vrijdag 6 juli vindt de jaarlijkse excursie plaats.

Dit jaar bezoeken we Lelystad en het boeiende landschap van Flevoland en de Noordoostpolder.


Lees meer...

De GSRO twittert

Volg nieuws uit de vakwereld en over Oost Nederland via onze twitter tijdlijn hieronder:

Doel

Het belangrijkste doel van de GSRO is om ervaringen te kunnen uitwisselen onder vakgenoten werkzaam in de ruimtelijk inrichting. Tijdens de bijeenkomsten wordt een actueel onderwerp voor het voetlicht geplaatst. De onderwerpen betreffen het brede vakgebied van de ruimtelijke ordening en ruimtelijke inrichting. De uitwisseling van praktische en theoretische ervaringen tussen vakgenoten vormt een belangrijk aspect.

Leden

Het ledenbestand van de GSRO bestaat uit architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, economen, landbouwkundigen, sociaalgeografen, planologen, verkeerskundigen, recreatiedeskundigen en juristen in de publieke of private sector. De GSRO heeft een klein bestuur dat de dagelijkse gang van zaken regelt.

GSRO