Is leegstand alleen een probleem in Nederland? Nee, het is ook een fenomeen dat onze oosterburen bezighoudt. Vorige week was ik in het Duitse Bocholt, vlak over de grens ter hoogte van Doetinchem en Ulft. In Bocholt hebben ze een hele originele manier bedacht om leegstand aan de kaak te stellen. Grote leegstaande panden, zij noemen het in hun campagne 'Schreckensgebäuden' zijn tijdelijk van top tot teen bedekt met een canvas met daarop honderden foto's van stadsbewoners. Onder de naam 'Wir sind Bocholt' wil de stad met deze campagne de problematiek rondom leegstand aan de kaak stellen.
Lees het gehele blog Je wordt doorverwezen omdat dit blog is verschenen in het oude blogsysteem van de GSRO.
Altijd op zoek naar de eigenheid van een plaats of regio. Werkzaam als zelfstandige onder de naam CityDNA. Sociaal geograaf. Mateloos geboeid door grenzen en de gevolgen daarvan voor de mensen die er voor of er achter wonen, het is maar hoe je het bekijkt. Is regelmatig in het Ruhrgebied te vinden. Zie ook http://ruhrmetropoolblog.com. Twittert onder @SonjaCityDNA en over het Ruhrgebied onder @RuhrFrauNL.
De GSRO organiseert zo'n 10 bijeenkomsten per jaar. Kennisuitwisseling en netwerken zijn dan allebei belangrijke onderdelen. Tijdens een broodje voorafgaand aan de bijeenkomst kom je oude en nieuwe bekenden tegen.
Lid worden kost slechts € 40,- per jaar en staat open voor vakgenoten die iets hebben met Oost Nederland. Word ook lid door het formulier in te vullen. Óf stuur een mailtje naar info@gsro.nl om meer informatie op te vragen.
Het belangrijkste doel van de GSRO is om ervaringen te kunnen uitwisselen onder vakgenoten werkzaam in de ruimtelijk inrichting. Tijdens de bijeenkomsten wordt een actueel onderwerp voor het voetlicht geplaatst. De onderwerpen betreffen het brede vakgebied van de ruimtelijke ordening en ruimtelijke inrichting. De uitwisseling van praktische en theoretische ervaringen tussen vakgenoten vormt een belangrijk aspect.
Leden
Het ledenbestand van de GSRO bestaat uit architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, economen, landbouwkundigen, sociaalgeografen, planologen, verkeerskundigen, recreatiedeskundigen en juristen in de publieke of private sector. De GSRO heeft een klein bestuur dat de dagelijkse gang van zaken regelt.